Välkommen till dagverksamheten Sjöbrisen

Vi är ett Silviasysterkooperativ där vinsten återinvesteras till verksamheten.

 Här jobbar Silviasystrarna Lotta och Helene tillsammans med toypudeln Piccolina. Vi har också Snövit och Gräddnos som är 2 små trevliga marsvin av rasen Lunkarya. 

Här på Sjöbrisen värdesätter vi att anpassa varje individs aktivitet efter rörelsebehov. Vi strävar efter att den enskilde får möjlighet till delaktighet, stimulans, stärkt självkänsla,välbefinnande och struktur under dagen.

Ingen dag är den andra lik eftersom vi skapar aktiviteterna efter dagsform och önskemål från dig, med andra ord gör vi vad som känns bra för stunden. 

Vi lagar vår egen mat tillsammans med de som vill och kan vara delaktiga. Maten tillreds i möjligaste mån av ekologiska råvaror. Vi använder även kryddor och grönsaker från våra egna odlingar. 

Vi är mycket ute i naturen då vi promenerar, joggar (för den som vill), påtar i våra odlingar eller bara sitter ner vid vattnet och matar fåglarna. Genom att du får utrymme att röra dig på ett mer naturligt sätt med hjälp av djuren och naturen så kan förhoppningsvis aktivitetsförmågan upprätthållas längre. Det kan även underlätta för dig att bo kvar längre hemma.

När vi väljer att vara inne så försöker vi anpassa aktiviteter efter ditt intresse och din förmåga. T. ex kan vi fixa i köket, sjunga, dansa, lyssna på musik, läsa, måla, mysa med djuren, snickra m.m.

Till oss kommer du tryggt med färdtjänst från dörr till dörr. Du får även hjälp med medicinering vid behov. För att komma till oss ska du ha ett biståndsbeslut från din stadsdel men det går också att köpa en plats privat.